Lattiaviilennyksellä optimaaliset lämpöolosuhteet vuoden ympäri

 

Lattialämmitys ja -viilennys yleistyy nopeasti asuintalojen lämmönjakoratkaisuna. Viilentävä lattialämmitysjärjestelmä varmistaa miellyttävät sisäilmaolosuhteet kustannustehokkaasti myös kesäisin, jolloin auringonvalosta aiheutuva lämpökuorma usein aiheuttaa huoneistojen ylilämpenemisen.

Suuret, jopa seinän korkuiset ikkunat ovat jo pitkään olleet trendinä rakennusteollisuudessa. Ikkunoiden suuri pinta-ala yhdistettynä rakennusten energiatehokkuuteen on kuitenkin johtanut siihen, että monissa huoneistoissa on kesäaikaan tukalan kuuma.

Nereus lattialämmitykseen viilennys mukaan

Nereuksen lattialämmitysjärjestelmään voidaan yhdistää Uponorin-lattiaviilennys. Uponor-lattiaviilennyksen etuina ovat energiataloudellisuus, vedottomuus ja mahdollisuus viilentää vain osaa tiloista kuten asuintiloja ja lämmittää samanaikaisesti mm. kosteita tiloja. Lattiaviilennyksen teho perustuu suureen viilentävään pinta-alaan ja pieneen lämpötilaeroon huonelämpöön verrattuna. Lattiaviilennystä voidaan käyttää betonirakenteisessa lattiassa, ja se voidaan lisätä vesikiertoiseen lattialämmitykseen jälkeenpäin, jos lämmönlähteenä on maalämpö tai muu viileää vettä tarjoava lämmönlähde.

Viilennyksessä Uponor-lattialämmitykseen liitetään Uponor Fluvia EPG 6 -pumppuryhmä. Tuote on esivalmistettu tehtaalla, joten sen asentaminen on nopeaa. Pumppuryhmä säätää ja kierrättää maaperästä saatavaa ilmaista kylmää, joka toimii energianlähteenä lattiaviilennykselle. Tilojen viilentäminen parantaa lämpöpumpun hyötysuhdetta käyttöveden tuotannossa, joten viilentämällä voidaan jopa säästää energiaa.

Huonetermostaateilla määritetään haluttu lämpötila sekä lämmitys- että viilennyskaudella. Viilennys voidaan tehdä huonekohtaisesti tarpeen mukaan: esim. kosteita tiloja lämmitetään edelleen kesäaikaan, vaikka muita tiloja jäähdytetään.

Alla olevaa linkkiä painamalla, voit tutustua viilennystuotteisiin. Voit myös jättää tarjouspyynnön!

Nereus viilennyspaketti

Kysy lisää lattiaviilennyksestä omaan projektiisi lähimmältä Nereus-jälleenmyyjältä.