Lattialämmityksen suunnittelun vaiheet

 

Nereus-lattialämmityksen suunnittelu alkaa lämmitystehontarpeen kartoituksesta. Tämä on tärkeää, koska pientalojen asuinhuoneiden välillä voi olla suuria eroja tehontarpeessa johtuen esim. erikokoisista ikkunoista.
Erot vaikuttavat huoneiden putkituksiin siten, että suuremman tehontarpeen vaativassa huoneessa käytetään tiheämpää putkitusta. Suuremmissa huoneissa käytetään myös useampaa putkipiiriä, jolloin ikkunoiden edustalle ja seinien viereen ulottuva piiri putkitetaan tiheämmällä asennusvälillä. Näin vedontunnetta ei muodostu. Tavallisesti reuna-alueella on tiheä 75 tai 150 millimetrin putkiväli kun taas keskiosassa käytetään 300 millimetrin putkiväliä.

Kosteat tilat lattialämmityksen suunnittelussa

Lattialämmityksen suunnittelussa on tärkeää muistaa myös kosteat tilat. Kosteiden tilojen tehontarpeeksi lasketaan 70-80 W/m2 , jolloin sisälämpötila on + 24 ºC. Kosteiden tilojen lämmitys kannattaa toteuttaa omalla jakotukilla, jolloin tiloissa voidaan pitää yllä mukavuuslämmitys  kesällä muiden jakotukkien ollessa suljettuna.
 
Valmistunut lattialämmityksen suunnitelma pitää aina sisällään lämpöhäviölaskelmat, piirikohtaiset säätöarvot ja jakotukkien virtaama- ja esisäätöarvot. Lisäksi piirretään lattialämmityskuvat ajanmukaisella CAD-ohjelmalla.

Näiden kuvien pohjalta valtuutetut Nereus-asentajat asentavat työmaalla putkituksen. Loppuasiakas saa lattialämmityksen suunnitelman aina kätevästi PDF- muodossa. Tutustu korkealaatuisiin tuotteisiimme ja pyydä suunnitelma!

 Pyydä meiltä tarjous kotimaisesta Nereus lämmitysjärjestelmästä, niin otamme sinuun yhteyttä!