Nereus Facebookissa   |   In English  Eesti  
Lämpimiä lattioita vuodesta 1989.

Aurinkolämpöjärjestelmä

 


Nereuksen kestävän kehityksen aurinkolämpöjärjestelmät


Lämmitysjärjestelmän valintapäätös vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Jos olet hankkimassa uutta lämmitysjärjestelmää, tai jos uudistat vanhaa järjestelmääsi, varmista että sinulla on mahdollisuus hyödyntää ilmaista aurinkolämpöä nyt ja tulevaisuudessa. Luonto varastoi aurinkoenergiaa maaperään, josta Nereus-maalämpöpumppu valjastaa sen asumiskäyttöön. Liittämällä järjestelmään vielä aurinkokeräimen, voit hyödyntää auringosta saatavan energian suoraan talosi sekä käyttöveden lämmitykseen.

Tämän konkreettisemmaksi ei luonnon säästäminen – tai säästäminen yleensä – tule.

 

Auringon lämpöä talteen aurinkolämpöjärjestelmällä

Aurinkokeräimellä varustettu aurinkolämpöpumppu on yksi tehokkaimmista lämmitystavoista. Sen lisäksi Nereus-aurinkolämpöjärjestelmä on ympäristöystävällinen valinta. Hyödyntämällä auringon ilmaista energiaa, säästät samalla luontoa pienentämällä omaa hiilijalanjälkeäsi.

Aurinkokeräimellä varustettu aurinkolämpöpumppu käyttää noin 40 % vähemmän sähköä kuin perinteinen kalliolämpöpumppu. Mahdollisuus käyttää lämpöpumppua aurinkokeräimen kanssa, laskee lämmityskustannuksia ja estää lisäksi porausreiän energian loppumisen. Puhuttaessa Nereus-lämpöpumpun käyttöiästä, puhutaan vuosikymmenistä. Ja kun lämpöpumppuun yhdistetään aurinkokeräin, voidaan puhua jo sukupolvien ajanjaksosta.


Aurinkokeräimen ja lämpöpumpun kontrolloitua yhteistyötä

Aurinkokeräin asennettuna voit lämmittää taloasi kahdella ympäristöystävällisellä lämmönlähteellä, joko yhdessä tai erikseen. Heti kun aurinkokeräin on riittävän lämmin, se lämmittää suoraan sekä talon että käyttöveden. Aurinkoisina päivinä käyttövesi voi lämmetä huomattavasti kuumemmaksi kuin perinteisillä lämpöpumpuilla on edes mahdollista. Ajanjaksoina, jolloin auringonvaloa ei tule yhtä paljon, lämpöpumppua ja aurinkokeräintä käytetään yhdessä lämpöpumpun lämmitystehon parantamiseksi. Mahdollisuus käyttää aurinkokeräintä yhdessä lämpöpumpun kanssa tarkoittaa myös sitä, että lämpöpumpun kompressorin käyntiajat voivat jopa puoliintua perinteiseen kalliolämpöpumppuun verrattuna.

Nereus-aurinkolämpöjärjestelmä  pystyy hyödyntämään vähäisenkin auringon tulevan lämpöenergian, ja näin maksimoimaan lämmitysjärjestelmän taloudellisuuden.

Nereus-lämpöpumpuissa on helposti vaihdettava kompressoriyksikkö (lämpömoduuli), joka sisältää lämpöpumpun tärkeimmät osat, kuten esimerkiksi kompressorin. Nereuksen aurinkolämpöjärjestelmät ovat saatavissa useimpiin Nereus-maalämpöpumppuihin ja kaikkiin rakennusmuotoihin.

 

Ota yhteyttä ja tilaa asiantuntijamme paikalle.